Vandaag gaan we spareribs klaarmaken op de Green Egg. We gaan de spareribs eerst garen, daarna in aluminiumfolie inwikkelen om het vlees extra mals te maken en als laatste brengen we met BBQ saus een lekker laagje aan om het af te maken.
Ga uit van 5 a 6 uur totale tijd
- Voorbereidingstijd 15 min.
- Bereidingstijd 5 uur.
Ingrediënten
- Spareribs 1000 gram
- Mosterd
- Appelsap & Appelazijn
- Marinade naar keuze
- Honing
- Bruine suiker
- Boter
- BBQ Saus
Instructies
Stap 1. Eenmaal de spareribs uit de verpakking begin je met het vlies aan de onderkant te verwijderen. Dit gaat makkelijk met een normaal mes waarmee je het vlies losmaakt. Vervolgens maak je het vlies verder los door je vinger eronder te zetten. Eenmaal ver genoeg eronder trek je het vlies er in het geheel zo vanaf.
Stap 2. Smeer nu de onderzijde in met mosterd. Strooi daarna de kruiden erover en herhaal dit ook met de bovenzijde. De hele spareribs mag gedekt zijn met de kruiden . Als je klaar bent maak je alvast een mix van appelsap en appelazijn. Deze mix doe je in een sproeiertje. Als de spareribs straks op de grill liggen mogen de spareribs niet uitdrogen. Door elke 30 a 40 minuten te sproeien drogen ze niet uit en geef je ze gelijk extra smaak mee,
Stap 3. Ondertussen heb je de Green Egg opgestart en is er een temperatuur bereikt van 125 graden. Leg nu 3 houtblokjes op de kolen, deze geven rook af aan de spareribs en daarmee smaak! Plaats de grill met confector in de Green Egg (een confector is een keramiek deel dat tussen de grill en de kolen ligt). We gaan de spareribs indirect bereiden. Leg vervolgens de spareribs op de grill en behoudt een temperatuur van 125 graden.
Stap 4. Elke 30 a 40 minuten vanaf nu even de spareribs inspuiten met de mix van appelsap en appelazijn. Na +/- 2 a 3 uur zie je een mooie bruine kleur op de spareribs komen. Bij een interne temperatuur van +/- 75 graden en een mooie bruine kleur op de spareribs zijn we klaar voor de volgende fase.
Stap 5. Leg de spareribs in aluminiumfolie en giet hier vervolgens wat boter, appelsap en bruine suiker overheen. Wikkel vervolgens de aluminiumfolie over de spareribs en leg deze weer op de grill. Breng de temperatuur weer naar 125 graden. Na +/- 1.5 uur kun je checken of het vlees mals genoeg is en bijna van het bot valt. Is dit nog niet het geval geef je ze nog wat extra tijd.
Stap 6. Het vlees is nu mals genoeg! Het is nu tijd voor de volgende fase. We halen de spareribs uit de aluminiumfolie en leggen hem op de grill. We gaan de spareribs nu inkwasten met BBQ Saus naar keuze. Nadat de Spareribs is ingekwast breng je de temperatuur naar 125 graden. Na 20 a 30 minuten mag de spareribs van de grill en zijn ze klaar!
Stap 7. Eetsmakelijk!
Laat een bericht achter
Je moet ingelogd zijn op om een reactie te plaatsen.