Vandaag gaan we een mooi stukje varkensrollade bereiden. Een varkenshaas van 600 gram tot 800 gram is voldoende voor 4 personen, dit is 125 tot 200 gram per persoon.
Ga uit van 130 minuten totale tijd
Voorbereidingstijd 60 min.
Bereidingstijd 60 min.
Rusttijd 10 min.
Ingrediënten
Wat heb je nodig?
800 gram Varkensrollade
Boter
Peper en Zout
Paprika
Champions
Thijm
Instructies
- Eenmaal de rollade uit de verpakking laat het ca. 1 uur op kamertemperatuur komen. Dep de rollade voor het bakken droog met keukenpapier en bestrooi deze met peper en eventueel zout
- Boter in de koekenpan of braadpan doen en verhitten op matig vuur en wacht tot bijna alle schuim van de boter is weggetrokken
- Leg de rollade voorzichtig in de boter en bak het vlees rondom bruin, ook de zijkant niet vergeten
- Verwarm de over op 175 graden. Leg de rollade in een braadslede en voeg daar groentes en tijm aan toe. Met behulp van een kerntemperatuurmeter weten we precies wanneer de rollade klaar is. Bij een kerntemperatuur van 70 graden mag de rollade uit de oven gehaald worden
- Haal de rollade uit de pan en wikkel deze in aluminiumfolie. Laat de rollade 10 minuten rusten
- Neem de rollade uit de folie, knip het netje open en verwijder deze. Snu nu de rollade in dunne plakken
Per persoon circa 300 kcal energie, 18 gram vet, 28 gram eiwit.
Laat een bericht achter
Je moet ingelogd zijn op om een reactie te plaatsen.