Hoe snij je Buikspek?

Er zijn verschillende manieren om varkensbuik te snijden. Eén manier is de vette kant van het vlees kruiselings in te snijden, en ook het vlezige deel kriskras in te snijden. Zo kunnen de smaken van kruiden of marinades diep doordringen tijdens het koken.”

Vind hier het complete overzicht over Buikspek

Waar kan ik Buikspek online bestellen?

Een heerlijke Buikspek voor een scherpe prijs bestelt u online bij Just Good Meat. Op deze site vindt u diverse soorten vlees. Hoge kwaliteit, dát is Just Good Meat, uw online slager. Wij streven ernaar lekkere en kwalitatief goede Buikspek te verkopen in heel Nederland.

Kan Buikspek thuisbezorgt worden?

Ja, Wij bezorgen de Buikspek gewoon bij jou thuis. Lekker makkelijk en vers. Kijk hier voor meer informatie over het bezorgen van Buikspek!

Meer Buikspek gerelateerde vragen

Om het zwoerd van de buikspek te verwijderen, is het belangrijk dat het zwoerd droog is. Leg het buikspek in een ovenschaal met het zwoerd naar boven en dep het droog. Maak een ruitvormig patroon door met een scherp mes inkepingen te maken in de bovenkant van het vlees

Om lekkere speklapjes te maken, strooit u zout en peper of andere kruiden over het spek. Zet een koekenpan op een hoog vuur en doe er boter (of olie) in. Zodra de boter bruin kleurt, bakt u de reepjes om en om bruin, tot ze lekker knapperig zijn. Laat ze nog 5 minuten sudderen voor u ze serveert

Er zijn verschillende manieren om varkensbuik te snijden. Eén manier is de vette kant van het vlees kruiselings in te snijden, en ook het vlezige deel kriskras in te snijden. Zo kunnen de smaken van kruiden of marinades diep doordringen tijdens het koken.”

Pancetta is een soort spek dat is gekruid met verschillende kruiden. Het kan zowel gerookt als ongerookt zijn en bij de bereiding wordt vaak zowel het vlees van het ribstuk als het vet eromheen gebruikt, waardoor het spek minder mager is dan bij gewoon buikspek het geval zou zijn.

Varkensbuik wordt ook wel ontzwoerd varkensvlees of varkensvlees zonder zwoerd genoemd en de Engelse naam voor dit vleesproduct is bacon. Varkensbuiken worden gemaakt door de huid van het varken te verwijderen, waardoor je heerlijke soorten bacon kunt maken!

Het zwoerd van buikspek is de buitenste harde laag die aan het vlees zit. Door het te schroeien of af te branden en schoon te schrapen, kan het zwoerd van buikspek op een schotel worden gebruikt als bedekking voor cocottes, braadpannen en stoofpotten.

Spekzwoerd of knabbelspek wordt gemaakt van varkensbuik, ook bekend als varkenshuid. Dit buitenste deel van het vlees dat aan het spek vastzit, kennen we als zwoerdcrackers, die in wezen stukjes gebakken en krokant vet zijn.

Spek is een populair voedingsmiddel dat bestaat uit het rug- of buikvlees, dat aan vet vastzit. Hoewel spek tegenwoordig op veel menu’s te vinden is, hebben sommige variëteiten zwoerd en andere niet. Het zwoerd bevat meer kraakbeen en kraakbeen dan de andere delen van het varken; het wordt gewoonlijk vóór het eten verwijderd.

Eerst wordt spek gemaakt van varkensbuik. Het heeft meer vet en is dus vetter dan ander vlees en het proces begint met het pekelen van een stuk vlees met zout om de smaak te absorberen. Vervolgens wordt dit gepekelde stuk vlees gespoeld voordat het wordt gedroogd en gerookt voor een verworven smaak die naar wens in plakjes kan worden gegeten of kan worden gebakken

Buikvlees is afkomstig van een deel van een varken, dat kan worden gebruikt voor de bereiding van gezouten ontbijtspek, zoals gezouten en gedroogd rugspek. Buikspek is min of meer doorregen met vet.

✔️ Hoogste Kwaliteit Buikspek – 100% Vers

Buikspek zonder Zwoerd

Vanaf 9.81 Incl. BTW

Verpakking en houdbaarheid Buikspek

Op de Buikspek zit een label met de houdbaarheidsdatum. Het is mogelijk de Buikspek thuis zelf in te vriezen en daarmee de houdbaarheid van Buikspek aanzienlijk te verlengen.

Gewoon heerlijke Buikspek Voor particulieren

Bij Just Good Meat zijn wij van mening dat elk stukje Buikspek gewoon goed moet zijn! Onder goed verstaan wij Buikspek dat u in de betere horecagelegenheden geserveerd krijgt. Voor Buikspek van hoogwaardige kwaliteit hoeft u al lange tijd niet meer naar een slager toe. Just Good Meat biedt u diverse heerlijke stukken Buikspek. Neem een kijkje in ons assortiment, indien u het product dat u graag wilt hebben niet kunt vinden neem dan contact met ons op en we kijken wat we voor u kunnen betekenen. Uw Buikspek wordt gekoeld bij u bezorgd.