Hoe wordt Rundvlees gerijpt?

Het rijpingsproces van vlees duurt ongeveer twee weken tot een maand, hoewel de benodigde tijd kan variëren naargelang het gewicht en het stuk vlees. Wanneer vlees gerijpt is, zal er een hoge activiteit zijn in de enzymen en eiwitten, die het bindweefsel zullen afbreken, waardoor het malser wordt en beter smaakt.

Iedereen kan genieten van een lekker stukje vlees. Bij Just Good Meat verzorgen we precies dat! Gewoon goed vlees, wat u zonder schuldgevoel kunt eten. Het vlees in onze webshop komt van Nederlandse boeren die op een duurzame en diervriendelijke manier hun bedrijf runnen.

Bekijk ons assortiment of kies uit onze kip, varken of rundvleesproducten.

 

Waar kan ik Bavette online bestellen?

Een heerlijke Bavette, Rundvlees voor een scherpe prijs bestelt u online bij Just Good Meat. Op deze site vindt u diverse soorten vlees. Hoge kwaliteit, dát is Just Good Meat, uw online slager. Wij streven ernaar lekkere en kwalitatief goede Bavette, Rundvlees te verkopen in heel Nederland.

Kan Bavette thuisbezorgt worden?

Ja, Wij bezorgen de Bavette, Rundvlees gewoon bij jou thuis. Lekker makkelijk en vers.

Klik hier voor meer informatie over het bezorgen van Bavette, Rundvlees!

Meer Bavette gerelateerde vragen

Categorie: Bavette

Het bereiden van de bavette op de barbecue is eenvoudig, maar kan een leuke en smakelijke ervaring zijn. Vet eerst uw handen in met plantaardige olie voordat u ze over beide kanten van uw vlees veegt, om er zeker van te zijn dat er geen stukjes zijn die later kunnen blijven plakken als u het gaat bakken. Bestrooi elke kant met wat kruiden, verhit dan een indirecte grill op 120°C gedurende twee minuten per pond rundvlees, tot de kern 50ºF (12¼°C) is. Grill snel boven hete kolen nadat u de ene kant even heeft laten sissen, om die perfecte knapperige randen te krijgen waar we allemaal zo van houden!

Tag: Bavette
Categorie: Bavette

Een bavette is een soort biefstuk die het lekkerst smaakt als hij gegrild wordt. De manier om dit rundvlees te grillen varieert naargelang de dikte, maar gewoonlijk wordt het 3 minuten per kant op hoog vuur gebakken, met wat olijfolie en zout erdoor gemengd, voordat het gegrild wordt.

Tag: Bavette
Categorie: Runderhamburger

De malsheid van rundvleesprodukten is hoofdzakelijk gebaseerd op de hoeveelheid beweging in de spieren. Rundvlees dat in gehakt wordt verwerkt, is afkomstig van de spieren die meer activiteit hebben gehad dan de spieren die in het achterste deel van het dier te vinden zijn. Er zijn echter enkele verschillen tussen de verschillende soorten spieren. De spieren aan de voorkant van een dier hebben meer beweging te verduren gehad en daar vinden wij het meeste stoofvlees en vlees voor gehakt. Spiervezels die aan de achterkant gevonden worden, zijn zachter omdat ze niet zo actief geweest zijn en komen vooral van biefstuk en ossenhaas.

Categorie: Bavette

U kunt een Bavette het beste afgedekt in de koelkast bewaren, maar het verdient de voorkeur om hem meteen klaar te maken of vanaf twee dagen te bewaren. Het vlees kan natuurlijk ook ingevroren worden en blijft dan negen maanden goed als het gevriesdroogd wordt.

Tag: Bavette
Categorie: Bavette

Een Bavette Rollade op de BBQ is een populair gerecht in veel restaurants. Nadat hij door en door gaar is, zult u de gaarheid willen testen met een instant-thermometer, zodat u uw barbecue kunt afsluiten (en al die heerlijke sappen kunt bewaren). Ongeveer 45 minuten in totaal is voldoende.

Tag: Bavette
Categorie: Bavette

Snijd een bavette met een scherp mes tegen de nerf van het vlees in. Snijd er dan dunne plakjes van. De flanksteak wordt meestal van verder op de koe afgesneden, waardoor de spieren langer zijn en er meer bindweefsel is dan bij andere stukken, zoals rok- of hangersteaks die u in uw kruidenierswinkel vindt; dat betekent dat deze spieren met lange nerven tijdens het koken moeilijk te doorkauwen zijn zonder eerst veel gemakkelijker af te breken door ze op een hoog vuur te grillen om ze snel dicht te schroeien, voordat u ze in hartige sauzen doopt, zoals chimichurri of sabayonsaus gemaakt van eieren en room (in Frankrijk), die een anders moeilijk door te slikken hap zal helpen malser te maken.

Tag: Bavette
Categorie: Bavette

Het rijpingsproces van vlees duurt ongeveer twee weken tot een maand, hoewel de benodigde tijd kan variëren naargelang het gewicht en het stuk vlees. Wanneer vlees gerijpt is, zal er een hoge activiteit zijn in de enzymen en eiwitten, die het bindweefsel zullen afbreken, waardoor het malser wordt en beter smaakt.

Categorie: Bavette

Bavette is geen draderig vlees. Het wordt meestal kort gebakken zoals biefstuk, maar als je het lang genoeg stooft wordt het rundvlees zo zacht dat het met een vork uit elkaar getrokken kan worden.

Tag: Bavette
Categorie: Bavette

Een bavette is niet taai. Sterker nog, de structuur van een bavette heeft hard moeten werken en kan wat grover zijn omdat het des te meer smaak geeft als je er net iets langer op kauwt dan bij ander vlees nodig zou zijn.

Tag: Bavette

De kleur van vlees heeft niets te maken met de hoeveelheid eiwit die het bevat. Als het vetpercentage hetzelfde is, dan hebben alle vleessoorten een vergelijkbaar eiwitgehalte. Als het vlees 0% vet bevat, dan bestaat 22% van het gewicht uit eiwit. Voor elke 5% meer vet vindt u dat er 1% minder eiwit in dit soort vlees zit.

Tag: Rundvlees

Vorige

Volgende

Uitverkocht

Bavette – 1000 gram

22,92 Incl. BTW Lees meer

Verpakking en houdbaarheid Bavette

Op de Bavette, Rundvlees zit een label met de houdbaarheidsdatum. Het is mogelijk de Bavette, Rundvlees thuis zelf in te vriezen en daarmee de houdbaarheid van Bavette, Rundvlees aanzienlijk te verlengen.

Gewoon heerlijke Bavette, Rundvlees Voor particulieren

Bij Just Good Meat zijn wij van mening dat elk stukje Bavette, Rundvlees gewoon goed moet zijn! Onder goed verstaan wij Bavette, Rundvlees dat u in de betere horecagelegenheden geserveerd krijgt. Voor Bavette, Rundvlees van hoogwaardige kwaliteit hoeft u al lange tijd niet meer naar een slager toe. Just Good Meat biedt u diverse heerlijke stukken Bavette, Rundvlees. Neem een kijkje in ons assortiment, indien u het product dat u graag wilt hebben niet kunt vinden neem dan contact met ons op en we kijken wat we voor u kunnen betekenen. Uw Bavette, Rundvlees wordt gekoeld bij u bezorgd.

Op zoek naar een mals en duurzaam stukje vlees? Bekijk ons aanbod en gebruik de code GOODMEAT voor 5% korting op je eerste bestelling.

Bekijk ons assortiment