Wat is Bavette van Black Angus?

Een Bavette is afkomstig van een Black Angus, ook wel de flank van rundvlees genoemd. Deze snede komt van waar de spieren hard gewerkt zijn en draagt een intens smaakprofiel vanwege dit extra werk dat het heeft moeten doen. Er zijn twee deelstukken waaruit bavette bestaat: de buitenste stripsteak (de grote) en de binnenste roksteak.

Iedereen kan genieten van een lekker stukje vlees. Bij Just Good Meat verzorgen we precies dat! Gewoon goed vlees, wat u zonder schuldgevoel kunt eten. Het vlees in onze webshop komt van Nederlandse boeren die op een duurzame en diervriendelijke manier hun bedrijf runnen.

Bekijk ons assortiment of kies uit onze kip, varken of rundvleesproducten.

 

Waar kan ik Bavette online bestellen?

Een heerlijke Bavette, Black Angus voor een scherpe prijs bestelt u online bij Just Good Meat. Op deze site vindt u diverse soorten vlees. Hoge kwaliteit, dát is Just Good Meat, uw online slager. Wij streven ernaar lekkere en kwalitatief goede Bavette, Black Angus te verkopen in heel Nederland.

Kan Bavette thuisbezorgt worden?

Ja, Wij bezorgen de Bavette, Black Angus gewoon bij jou thuis. Lekker makkelijk en vers.

Klik hier voor meer informatie over het bezorgen van Bavette, Black Angus!

Meer Bavette gerelateerde vragen

Categorie: Bavette

Het bereiden van de bavette op de barbecue is eenvoudig, maar kan een leuke en smakelijke ervaring zijn. Vet eerst uw handen in met plantaardige olie voordat u ze over beide kanten van uw vlees veegt, om er zeker van te zijn dat er geen stukjes zijn die later kunnen blijven plakken als u het gaat bakken. Bestrooi elke kant met wat kruiden, verhit dan een indirecte grill op 120°C gedurende twee minuten per pond rundvlees, tot de kern 50ºF (12¼°C) is. Grill snel boven hete kolen nadat u de ene kant even heeft laten sissen, om die perfecte knapperige randen te krijgen waar we allemaal zo van houden!

Tag: Bavette
Categorie: Bavette

Een bavette is een soort biefstuk die het lekkerst smaakt als hij gegrild wordt. De manier om dit rundvlees te grillen varieert naargelang de dikte, maar gewoonlijk wordt het 3 minuten per kant op hoog vuur gebakken, met wat olijfolie en zout erdoor gemengd, voordat het gegrild wordt.

Tag: Bavette
Categorie: Bavette

U kunt een Bavette het beste afgedekt in de koelkast bewaren, maar het verdient de voorkeur om hem meteen klaar te maken of vanaf twee dagen te bewaren. Het vlees kan natuurlijk ook ingevroren worden en blijft dan negen maanden goed als het gevriesdroogd wordt.

Tag: Bavette

De beste manier om Black Angus steaks op de barbecue te leggen is door te beginnen met een hoge indirecte hittebron totdat ze aan alle kanten lichtbruin zijn (ongeveer 3-4 minuten per kant). Vervolgens leg je de Black Angus steak uit de buurt van de directe warmte worden geplaatst, voordat hij wordt afgedekt met aluminiumfolie, zodat hij kan rusten terwijl hij langzaam gaart in zijn eigen sappen.

Categorie: Bavette

Een Bavette Rollade op de BBQ is een populair gerecht in veel restaurants. Nadat hij door en door gaar is, zult u de gaarheid willen testen met een instant-thermometer, zodat u uw barbecue kunt afsluiten (en al die heerlijke sappen kunt bewaren). Ongeveer 45 minuten in totaal is voldoende.

Tag: Bavette
Categorie: Bavette

Snijd een bavette met een scherp mes tegen de nerf van het vlees in. Snijd er dan dunne plakjes van. De flanksteak wordt meestal van verder op de koe afgesneden, waardoor de spieren langer zijn en er meer bindweefsel is dan bij andere stukken, zoals rok- of hangersteaks die u in uw kruidenierswinkel vindt; dat betekent dat deze spieren met lange nerven tijdens het koken moeilijk te doorkauwen zijn zonder eerst veel gemakkelijker af te breken door ze op een hoog vuur te grillen om ze snel dicht te schroeien, voordat u ze in hartige sauzen doopt, zoals chimichurri of sabayonsaus gemaakt van eieren en room (in Frankrijk), die een anders moeilijk door te slikken hap zal helpen malser te maken.

Tag: Bavette
Categorie: Bavette

Het rijpingsproces van vlees duurt ongeveer twee weken tot een maand, hoewel de benodigde tijd kan variëren naargelang het gewicht en het stuk vlees. Wanneer vlees gerijpt is, zal er een hoge activiteit zijn in de enzymen en eiwitten, die het bindweefsel zullen afbreken, waardoor het malser wordt en beter smaakt.

Om een perfecte black angus burger te maken, grilt of bakt u de burgers drie minuten aan elke kant. Serveer ze rosé en prik niet in het vlees tijdens het draaien, anders loopt het sap eruit.

Een Black Angus burger moet 4-8 minuten in de pan liggen. Hoe u een Black Angus burger bakt hangt grotendeels af van hoe u hem wilt bakken – gebakken, droog gebraden of gewoon gesmolten met boter en/of olie (zoals in sommige recepten). In het algemeen geldt het volgende: smelt boter (eventueel met wat olie) in een reeds hete pan; schroei vervolgens de hamburgers dicht op hoog vuur alvorens de temperatuur van uw fornuis te verlagen, zodat ze nog vier tot acht minuten kunnen doorbakken.

Een Black Angus burgerr moet een kerntemperatuur van 54 °C hebben als u hem medium rare wilt, en 60 °C als u het vlees door en door gaar wilt. Behoud een losse textuur door het rundvlees tijdens het kneden niet te veel te bewerken. Als u buiten op houtskool briketten braadt, wacht dan tot de briketten wit worden voordat u de hamburgers neerlegt, zodat ze niet te snel verkolen of verbranden. Als u binnen grilt in een oven of koekenpan, zorg er dan voor dat u olie gebruikt!

Vorige

Volgende

Uitverkocht

Bavette – 1000 gram

22,92 Incl. BTW Lees meer

Verpakking en houdbaarheid Bavette

Op de Bavette, Black Angus zit een label met de houdbaarheidsdatum. Het is mogelijk de Bavette, Black Angus thuis zelf in te vriezen en daarmee de houdbaarheid van Bavette, Black Angus aanzienlijk te verlengen.

Gewoon heerlijke Bavette, Black Angus Voor particulieren

Bij Just Good Meat zijn wij van mening dat elk stukje Bavette, Black Angus gewoon goed moet zijn! Onder goed verstaan wij Bavette, Black Angus dat u in de betere horecagelegenheden geserveerd krijgt. Voor Bavette, Black Angus van hoogwaardige kwaliteit hoeft u al lange tijd niet meer naar een slager toe. Just Good Meat biedt u diverse heerlijke stukken Bavette, Black Angus. Neem een kijkje in ons assortiment, indien u het product dat u graag wilt hebben niet kunt vinden neem dan contact met ons op en we kijken wat we voor u kunnen betekenen. Uw Bavette, Black Angus wordt gekoeld bij u bezorgd.

Op zoek naar een mals en duurzaam stukje vlees? Bekijk ons aanbod en gebruik de code GOODMEAT voor 5% korting op je eerste bestelling.

Bekijk ons assortiment