Wat is Beemster Varkenshaas?

De Beemsterlant Varkenshouderij is een duurzaam bedrijf dat varkensvleesproducten van hoge kwaliteit produceert. De varkens worden gehouden in groepshuisvesting, waar ze alle ruimte hebben om te grazen en vrij rond te scharrelen op de met stro bedekte vloer. Deze veilige, natuurlijke omgeving betekent dat er geen antibiotica of groeihormonen nodig zijn – gewoon ouderwets voer met maar één ingrediënt!

Iedereen kan genieten van een lekker stukje vlees. Bij Just Good Meat verzorgen we precies dat! Gewoon goed vlees, wat u zonder schuldgevoel kunt eten. Het vlees in onze webshop komt van Nederlandse boeren die op een duurzame en diervriendelijke manier hun bedrijf runnen.

Bekijk ons assortiment of kies uit onze kip, varken of rundvleesproducten.

 

Waar kan ik Beemster Varkenshaas online bestellen?

Een heerlijke Beemster Varkenshaas, Varkenshaas voor een scherpe prijs bestelt u online bij Just Good Meat. Op deze site vindt u diverse soorten vlees. Hoge kwaliteit, dát is Just Good Meat, uw online slager. Wij streven ernaar lekkere en kwalitatief goede Beemster Varkenshaas, Varkenshaas te verkopen in heel Nederland.

Kan Beemster Varkenshaas thuisbezorgt worden?

Meer Beemster Varkenshaas gerelateerde vragen

Categorie: Ribeye

Er is ribeye varkensvlees, en het is een geweldig vlees om te koken. Varkenskoteletten zijn de versie met botten, terwijl filetlapjes er zijn zonder botten of met botten. Ribeye van beide dieren vertoont overeenkomsten, omdat ze afkomstig zijn van lange rugspieren op hun lichaam.

Varkensvlees is een product van dierlijke oorsprong en bevat daarom wat verzadigd vet. Varkensvlees bestaat voornamelijk uit onverzadigde vetten, maar het is belangrijk om de hoeveelheid verzadigd vet zo laag mogelijk te houden, omdat dit type vet de kans op hart- en vaatziekten kan verhogen, wat niet goed is als je bedenkt hoeveel andere gezondheidsvoordelen er in varkensvlees zitten.

Een varkenshaasje is tussen de 15 en 30 centimeter lang, afhankelijk van het soort haasje (kop of “normaal”) dat u aan het bereiden bent.

Van een varken word ongeveer 60% van het karkasgewicht van een varken wordt geconsumeerd als vlees of vleesproduct. Bijvoorbeeld, voor een varken van 92 pond, zou dat gelijk zijn aan 56 pond.

Een varken heeft in totaal 2 varkenshaasjes. 1 aan elke zeide van het ruggenwervel.

Categorie: Rundergehakt

Varkensgehakt is gemiddeld magerder dan rundergehakt. Het aantal calorieën in alle soorten gehakt hangt af van het gebruikte vlees en dit verschilt per leverancier. Slagers of leveranciers als Just Good Meat verkopen gehakt dat minder vet bevat dan dat van veel supermarkten, waar varkensvlees (magerder lijkt te zijn, terwijl rundvlees vaak van slagers of supermarktleveranciers kan komen met een verschillend caloriegehalte

Je kan varkensvlees laten sudderen, maar dat is niet echt nodig. Vroeger was dit een methode om taaiere stukken vlees gaar te maken en ze malser te maken door het collageen uit te dunnen; tegenwoordig zijn er veel gemakkelijkere manieren om dat te doen zonder dat het vlees in vloeistof hoeft te koken. Toch wordt bij pulled pork nog steeds gedeeltelijk gekookt of in water gegaard, omdat op die manier het vet uit mager vlees zoals rundvlees wordt verwijderd door het te “smelten”, wat betekent dat het vet met warmte-energie wordt weggesmolten en dat het bindweefsel (collageen) in de spiervezels de tijd krijgt om af te breken tot gelatine, waardoor de smaak beter wordt opgenomen en de weefsels na het garen vochtiger worden!

Van varkensvlees krijg je geen puistjes. Puistjes zijn vervelend, vooral voor jonge mensen en vooral als ze er veel hebben. De reden daarachter is dat door veranderingen in de hormonen de productie van talg op uw huid toeneemt, waardoor de klieren eronder verstopt raken: wat leidt tot acne of wat wij kennen als “puistje”. Hier heeft varkensvlees geen invloed op

Varkensfiletlapjes worden gesneden van de lende of de rib van een varken. Het vlees is mager, fijn en bevat weinig bindweefsel.

De varkenshaas wordt niet groter omdat het een spier is waarvan de kop als aanhechting aan het bekkenbeen begint en langs de binnenzijde van de rug loopt. De grootte (lengte) van deze spier hangt af van de grootte van het dier; terwijl een runderborst vaak volledig blijft, zal het lange deel van varkensvlees zich splitsen in korte segmenten die aan verschillende spieren in het lichaam vasthechten.

Vorige

Volgende

Kophaas gevliesd – 1000 gram

11,85 Incl. BTW

Varkenshaas Gevliesd – 500 gram

5,73 Incl. BTW

Verpakking en houdbaarheid Beemster Varkenshaas

Op de Beemster Varkenshaas, Varkenshaas zit een label met de houdbaarheidsdatum. Het is mogelijk de Beemster Varkenshaas, Varkenshaas thuis zelf in te vriezen en daarmee de houdbaarheid van Beemster Varkenshaas, Varkenshaas aanzienlijk te verlengen.

Gewoon heerlijke Beemster Varkenshaas, Varkenshaas Voor particulieren

Bij Just Good Meat zijn wij van mening dat elk stukje Beemster Varkenshaas, Varkenshaas gewoon goed moet zijn! Onder goed verstaan wij Beemster Varkenshaas, Varkenshaas dat u in de betere horecagelegenheden geserveerd krijgt. Voor Beemster Varkenshaas, Varkenshaas van hoogwaardige kwaliteit hoeft u al lange tijd niet meer naar een slager toe. Just Good Meat biedt u diverse heerlijke stukken Beemster Varkenshaas, Varkenshaas. Neem een kijkje in ons assortiment, indien u het product dat u graag wilt hebben niet kunt vinden neem dan contact met ons op en we kijken wat we voor u kunnen betekenen. Uw Beemster Varkenshaas, Varkenshaas wordt gekoeld bij u bezorgd.

Op zoek naar een mals en duurzaam stukje vlees? Bekijk ons aanbod en gebruik de code GOODMEAT voor 5% korting op je eerste bestelling.

Bekijk ons assortiment