Wat is Varkensribstuk?

Het varkensribstuk is een zeer populaire vleessoort. Je herkent het aan zijn vorm, bijvoorbeeld in de bekende spareribs schotel, of je ziet dat er nog genoeg op je bord ligt als al het andere is opgegeten. De spareribs worden meestal in kleine stukjes gesneden en geserveerd met barbecuesaus.

Iedereen kan genieten van een lekker stukje vlees. Bij Just Good Meat verzorgen we precies dat! Gewoon goed vlees, wat u zonder schuldgevoel kunt eten. Het vlees in onze webshop komt van Nederlandse boeren die op een duurzame en diervriendelijke manier hun bedrijf runnen.

Bekijk ons assortiment of kies uit onze kip, varken of rundvleesproducten.

 

Waar kan ik online bestellen?

Een heerlijke Varkenshaas voor een scherpe prijs bestelt u online bij Just Good Meat. Op deze site vindt u diverse soorten vlees. Hoge kwaliteit, dát is Just Good Meat, uw online slager. Wij streven ernaar lekkere en kwalitatief goede Varkenshaas te verkopen in heel Nederland.

Kan thuisbezorgt worden?

Ja, Wij bezorgen de Varkenshaas gewoon bij jou thuis. Lekker makkelijk en vers.

Klik hier voor meer informatie over het bezorgen van Varkenshaas!

Meer gerelateerde vragen

Categorie: Ribeye

Er is ribeye varkensvlees, en het is een geweldig vlees om te koken. Varkenskoteletten zijn de versie met botten, terwijl filetlapjes er zijn zonder botten of met botten. Ribeye van beide dieren vertoont overeenkomsten, omdat ze afkomstig zijn van lange rugspieren op hun lichaam.

Varkensvlees is een product van dierlijke oorsprong en bevat daarom wat verzadigd vet. Varkensvlees bestaat voornamelijk uit onverzadigde vetten, maar het is belangrijk om de hoeveelheid verzadigd vet zo laag mogelijk te houden, omdat dit type vet de kans op hart- en vaatziekten kan verhogen, wat niet goed is als je bedenkt hoeveel andere gezondheidsvoordelen er in varkensvlees zitten.

Een varkenshaasje is tussen de 15 en 30 centimeter lang, afhankelijk van het soort haasje (kop of “normaal”) dat u aan het bereiden bent.

Van een varken word ongeveer 60% van het karkasgewicht van een varken wordt geconsumeerd als vlees of vleesproduct. Bijvoorbeeld, voor een varken van 92 pond, zou dat gelijk zijn aan 56 pond.

Een varken heeft in totaal 2 varkenshaasjes. 1 aan elke zeide van het ruggenwervel.

Je kan varkensvlees laten sudderen, maar dat is niet echt nodig. Vroeger was dit een methode om taaiere stukken vlees gaar te maken en ze malser te maken door het collageen uit te dunnen; tegenwoordig zijn er veel gemakkelijkere manieren om dat te doen zonder dat het vlees in vloeistof hoeft te koken. Toch wordt bij pulled pork nog steeds gedeeltelijk gekookt of in water gegaard, omdat op die manier het vet uit mager vlees zoals rundvlees wordt verwijderd door het te “smelten”, wat betekent dat het vet met warmte-energie wordt weggesmolten en dat het bindweefsel (collageen) in de spiervezels de tijd krijgt om af te breken tot gelatine, waardoor de smaak beter wordt opgenomen en de weefsels na het garen vochtiger worden!

Van varkensvlees krijg je geen puistjes. Puistjes zijn vervelend, vooral voor jonge mensen en vooral als ze er veel hebben. De reden daarachter is dat door veranderingen in de hormonen de productie van talg op uw huid toeneemt, waardoor de klieren eronder verstopt raken: wat leidt tot acne of wat wij kennen als “puistje”. Hier heeft varkensvlees geen invloed op

Varkensfiletlapjes worden gesneden van de lende of de rib van een varken. Het vlees is mager, fijn en bevat weinig bindweefsel.

Veel mensen zijn zich niet bewust van de grote variëteit en de soorten varkens die er bestaan Daarnaast is er ook een gebrek aan slagers of delicatessenzaken met specifiekere assortimenten dan gemiddeld in de winkelschappen te vinden zijn.

Varkenswang kun je nergens krijgen omdat het in Nederland geen gangbaar vlees is. Het is bekender bij onze zuiderburen, zoals Frankrijk en België. De Nederlanders verwerken de wangen tot andere producten, zoals hamlappen of karbonades.

Vorige

Volgende

Verpakking en houdbaarheid

Op de Varkenshaas zit een label met de houdbaarheidsdatum. Het is mogelijk de Varkenshaas thuis zelf in te vriezen en daarmee de houdbaarheid van Varkenshaas aanzienlijk te verlengen.

Gewoon heerlijke Varkenshaas Voor particulieren

Bij Just Good Meat zijn wij van mening dat elk stukje Varkenshaas gewoon goed moet zijn! Onder goed verstaan wij Varkenshaas dat u in de betere horecagelegenheden geserveerd krijgt. Voor Varkenshaas van hoogwaardige kwaliteit hoeft u al lange tijd niet meer naar een slager toe. Just Good Meat biedt u diverse heerlijke stukken Varkenshaas. Neem een kijkje in ons assortiment, indien u het product dat u graag wilt hebben niet kunt vinden neem dan contact met ons op en we kijken wat we voor u kunnen betekenen. Uw Varkenshaas wordt gekoeld bij u bezorgd.

Op zoek naar een mals en duurzaam stukje vlees? Bekijk ons aanbod en gebruik de code GOODMEAT voor 5% korting op je eerste bestelling.

Bekijk ons assortiment