Welk deel van de koe is Bavette?

De bavette is de dikke rand vlees die in de “vang” tussen de bil en de borst van een koe zit. De vangst, ook wel flanksteak of halve maan genoemd, is populair om zijn malsheid en veelzijdigheid.

Iedereen kan genieten van een lekker stukje vlees. Bij Just Good Meat verzorgen we precies dat! Gewoon goed vlees, wat u zonder schuldgevoel kunt eten. Het vlees in onze webshop komt van Nederlandse boeren die op een duurzame en diervriendelijke manier hun bedrijf runnen.

Bekijk ons assortiment of kies uit onze kip, varken of rundvleesproducten.

 

Waar kan ik Bavette online bestellen?

Een heerlijke Bavette voor een scherpe prijs bestelt u online bij Just Good Meat. Op deze site vindt u diverse soorten vlees. Hoge kwaliteit, dát is Just Good Meat, uw online slager. Wij streven ernaar lekkere en kwalitatief goede Bavette te verkopen in heel Nederland.

Kan Bavette thuisbezorgt worden?

Ja, Wij bezorgen de Bavette gewoon bij jou thuis. Lekker makkelijk en vers.

Klik hier voor meer informatie over het bezorgen van Bavette!

Meer Bavette gerelateerde vragen

Categorie: Bavette

Het bereiden van de bavette op de barbecue is eenvoudig, maar kan een leuke en smakelijke ervaring zijn. Vet eerst uw handen in met plantaardige olie voordat u ze over beide kanten van uw vlees veegt, om er zeker van te zijn dat er geen stukjes zijn die later kunnen blijven plakken als u het gaat bakken. Bestrooi elke kant met wat kruiden, verhit dan een indirecte grill op 120°C gedurende twee minuten per pond rundvlees, tot de kern 50ºF (12¼°C) is. Grill snel boven hete kolen nadat u de ene kant even heeft laten sissen, om die perfecte knapperige randen te krijgen waar we allemaal zo van houden!

Tag: Bavette
Categorie: Bavette

Een bavette is een soort biefstuk die het lekkerst smaakt als hij gegrild wordt. De manier om dit rundvlees te grillen varieert naargelang de dikte, maar gewoonlijk wordt het 3 minuten per kant op hoog vuur gebakken, met wat olijfolie en zout erdoor gemengd, voordat het gegrild wordt.

Tag: Bavette
Categorie: Bavette

U kunt een Bavette het beste afgedekt in de koelkast bewaren, maar het verdient de voorkeur om hem meteen klaar te maken of vanaf twee dagen te bewaren. Het vlees kan natuurlijk ook ingevroren worden en blijft dan negen maanden goed als het gevriesdroogd wordt.

Tag: Bavette
Categorie: Bavette

Een Bavette Rollade op de BBQ is een populair gerecht in veel restaurants. Nadat hij door en door gaar is, zult u de gaarheid willen testen met een instant-thermometer, zodat u uw barbecue kunt afsluiten (en al die heerlijke sappen kunt bewaren). Ongeveer 45 minuten in totaal is voldoende.

Tag: Bavette
Categorie: Bavette

Snijd een bavette met een scherp mes tegen de nerf van het vlees in. Snijd er dan dunne plakjes van. De flanksteak wordt meestal van verder op de koe afgesneden, waardoor de spieren langer zijn en er meer bindweefsel is dan bij andere stukken, zoals rok- of hangersteaks die u in uw kruidenierswinkel vindt; dat betekent dat deze spieren met lange nerven tijdens het koken moeilijk te doorkauwen zijn zonder eerst veel gemakkelijker af te breken door ze op een hoog vuur te grillen om ze snel dicht te schroeien, voordat u ze in hartige sauzen doopt, zoals chimichurri of sabayonsaus gemaakt van eieren en room (in Frankrijk), die een anders moeilijk door te slikken hap zal helpen malser te maken.

Tag: Bavette
Categorie: Bavette

Het rijpingsproces van vlees duurt ongeveer twee weken tot een maand, hoewel de benodigde tijd kan variëren naargelang het gewicht en het stuk vlees. Wanneer vlees gerijpt is, zal er een hoge activiteit zijn in de enzymen en eiwitten, die het bindweefsel zullen afbreken, waardoor het malser wordt en beter smaakt.

Categorie: Bavette

Bavette is geen draderig vlees. Het wordt meestal kort gebakken zoals biefstuk, maar als je het lang genoeg stooft wordt het rundvlees zo zacht dat het met een vork uit elkaar getrokken kan worden.

Tag: Bavette
Categorie: Bavette

Een bavette is niet taai. Sterker nog, de structuur van een bavette heeft hard moeten werken en kan wat grover zijn omdat het des te meer smaak geeft als je er net iets langer op kauwt dan bij ander vlees nodig zou zijn.

Tag: Bavette
Categorie: Bavette

Bavette is gemaakt van(ook bekend als flank, of gans) een mooi stuk vlees gesneden van het dikste deel aan de onderzijde. Het beste rundvlees om voor dit gerecht te gebruiken is rundvlees met een zware marmering, waardoor je die rijke en malse textuur krijgt.

Tag: Bavette
Categorie: Bavette

De beste Bavette komt van de achterkant van de buik van een koe. Dit deel staat erom bekend grover en intenser van smaak te zijn, omdat het hard heeft moeten werken, wat dit deel des te lekkerder maakt! Gewoonlijk heeft hij geen zout of peper nodig als hij bereid wordt zoals een biefstuk; in plaats daarvan doet u er gewoon wat boter of knoflook in voor het bakken.nHet lijkt misschien tegenstrijdig dat bavette – wat lendestuk betekent – van zo’n weinig veelbelovende plaats als de koe komt, maar u kunt er zeker van zijn dat u versteld zult staan van hoe lekker ze zijn.

Tag: Bavette

Vorige

Volgende

Uitverkocht

Bavette – 1000 gram

22,92 Incl. BTW Lees meer

Verpakking en houdbaarheid Bavette

Op de Bavette zit een label met de houdbaarheidsdatum. Het is mogelijk de Bavette thuis zelf in te vriezen en daarmee de houdbaarheid van Bavette aanzienlijk te verlengen.

Gewoon heerlijke Bavette Voor particulieren

Bij Just Good Meat zijn wij van mening dat elk stukje Bavette gewoon goed moet zijn! Onder goed verstaan wij Bavette dat u in de betere horecagelegenheden geserveerd krijgt. Voor Bavette van hoogwaardige kwaliteit hoeft u al lange tijd niet meer naar een slager toe. Just Good Meat biedt u diverse heerlijke stukken Bavette. Neem een kijkje in ons assortiment, indien u het product dat u graag wilt hebben niet kunt vinden neem dan contact met ons op en we kijken wat we voor u kunnen betekenen. Uw Bavette wordt gekoeld bij u bezorgd.

Op zoek naar een mals en duurzaam stukje vlees? Bekijk ons aanbod en gebruik de code GOODMEAT voor 5% korting op je eerste bestelling.

Bekijk ons assortiment