Hoeveel graden moet een Black Angus hamburger zijn?

Een Black Angus burgerr moet een kerntemperatuur van 54 °C hebben als u hem medium rare wilt, en 60 °C als u het vlees door en door gaar wilt. Behoud een losse textuur door het rundvlees tijdens het kneden niet te veel te bewerken. Als u buiten op houtskool briketten braadt, wacht dan tot de briketten wit worden voordat u de hamburgers neerlegt, zodat ze niet te snel verkolen of verbranden. Als u binnen grilt in een oven of koekenpan, zorg er dan voor dat u olie gebruikt!

Iedereen kan genieten van een lekker stukje vlees. Bij Just Good Meat verzorgen we precies dat! Gewoon goed vlees, wat u zonder schuldgevoel kunt eten. Het vlees in onze webshop komt van Nederlandse boeren die op een duurzame en diervriendelijke manier hun bedrijf runnen.

Bekijk ons assortiment of kies uit onze kip, varken of rundvleesproducten.

 

Waar kan ik online bestellen?

Een heerlijke Black Angus voor een scherpe prijs bestelt u online bij Just Good Meat. Op deze site vindt u diverse soorten vlees. Hoge kwaliteit, dát is Just Good Meat, uw online slager. Wij streven ernaar lekkere en kwalitatief goede Black Angus te verkopen in heel Nederland.

Kan thuisbezorgt worden?

Ja, Wij bezorgen de Black Angus gewoon bij jou thuis. Lekker makkelijk en vers.

Klik hier voor meer informatie over het bezorgen van Black Angus!

Meer gerelateerde vragen

De beste manier om Black Angus steaks op de barbecue te leggen is door te beginnen met een hoge indirecte hittebron totdat ze aan alle kanten lichtbruin zijn (ongeveer 3-4 minuten per kant). Vervolgens leg je de Black Angus steak uit de buurt van de directe warmte worden geplaatst, voordat hij wordt afgedekt met aluminiumfolie, zodat hij kan rusten terwijl hij langzaam gaart in zijn eigen sappen.

Om een perfecte black angus burger te maken, grilt of bakt u de burgers drie minuten aan elke kant. Serveer ze rosé en prik niet in het vlees tijdens het draaien, anders loopt het sap eruit.

Een Black Angus burger moet 4-8 minuten in de pan liggen. Hoe u een Black Angus burger bakt hangt grotendeels af van hoe u hem wilt bakken – gebakken, droog gebraden of gewoon gesmolten met boter en/of olie (zoals in sommige recepten). In het algemeen geldt het volgende: smelt boter (eventueel met wat olie) in een reeds hete pan; schroei vervolgens de hamburgers dicht op hoog vuur alvorens de temperatuur van uw fornuis te verlagen, zodat ze nog vier tot acht minuten kunnen doorbakken.

Een Black Angus burgerr moet een kerntemperatuur van 54 °C hebben als u hem medium rare wilt, en 60 °C als u het vlees door en door gaar wilt. Behoud een losse textuur door het rundvlees tijdens het kneden niet te veel te bewerken. Als u buiten op houtskool briketten braadt, wacht dan tot de briketten wit worden voordat u de hamburgers neerlegt, zodat ze niet te snel verkolen of verbranden. Als u binnen grilt in een oven of koekenpan, zorg er dan voor dat u olie gebruikt!

Angus-rundvlees is afkomstig uit Schotland Aberdeen Angus, de naam van een ras dat in het midden van de 19e eeuw in Oost-Schotland werd gefokt. De runderen zijn zwart met korte poten en hebben geen horens.

Categorie: Bavette

Een Bavette is afkomstig van een Black Angus, ook wel de flank van rundvlees genoemd. Deze snede komt van waar de spieren hard gewerkt zijn en draagt een intens smaakprofiel vanwege dit extra werk dat het heeft moeten doen. Er zijn twee deelstukken waaruit bavette bestaat: de buitenste stripsteak (de grote) en de binnenste roksteak.

Een Black Angus burger is rundvlees dat afkomstig is van runderen van het “Black Angus” ras – dat de Aberdeen-Angus en Hereford rassen omvat. De moedermaatschappijen hebben een handelsmerk op deze term laten zetten, zodat hij geassocieerd wordt met door hun bedrijf geproduceerde vleesproducten van hoge kwaliteit.

Angus-stieren wegen tussen 1100 en 1250 kg. Echter worden er ook wel Angus stieren van boven de 1300 kg aangetroffen, maar het is mogelijk dat ze die grootte bereiken.

Verpakking en houdbaarheid

Op de Black Angus zit een label met de houdbaarheidsdatum. Het is mogelijk de Black Angus thuis zelf in te vriezen en daarmee de houdbaarheid van Black Angus aanzienlijk te verlengen.

Gewoon heerlijke Black Angus Voor particulieren

Bij Just Good Meat zijn wij van mening dat elk stukje Black Angus gewoon goed moet zijn! Onder goed verstaan wij Black Angus dat u in de betere horecagelegenheden geserveerd krijgt. Voor Black Angus van hoogwaardige kwaliteit hoeft u al lange tijd niet meer naar een slager toe. Just Good Meat biedt u diverse heerlijke stukken Black Angus. Neem een kijkje in ons assortiment, indien u het product dat u graag wilt hebben niet kunt vinden neem dan contact met ons op en we kijken wat we voor u kunnen betekenen. Uw Black Angus wordt gekoeld bij u bezorgd.

Op zoek naar een mals en duurzaam stukje vlees? Bekijk ons aanbod en gebruik de code GOODMEAT voor 5% korting op je eerste bestelling.

Bekijk ons assortiment