Wat is een Tomahawk Steak?

Een Tomahawk steak is een opvallend stuk vlees gemaakt van 100% rundvlees, dat heerlijk is voor op de BBQ. De Tomahawk steak staat ook wel bekend als de côte de boeuf, alleen bij de Tomahawk zit het bot er nog aan.

Iedereen kan genieten van een lekker stukje vlees. Bij Just Good Meat verzorgen we precies dat! Gewoon goed vlees, wat u zonder schuldgevoel kunt eten. Het vlees in onze webshop komt van Nederlandse boeren die op een duurzame en diervriendelijke manier hun bedrijf runnen.

Bekijk ons assortiment of kies uit onze kip, varken of rundvleesproducten.

 

Waar kan ik Tomahawk online bestellen?

Een heerlijke Tomahawk voor een scherpe prijs bestelt u online bij Just Good Meat. Op deze site vindt u diverse soorten vlees. Hoge kwaliteit, dát is Just Good Meat, uw online slager. Wij streven ernaar lekkere en kwalitatief goede Tomahawk te verkopen in heel Nederland.

Kan Tomahawk thuisbezorgt worden?

Ja, Wij bezorgen de Tomahawk gewoon bij jou thuis. Lekker makkelijk en vers.

Klik hier voor meer informatie over het bezorgen van Tomahawk!

Meer Tomahawk gerelateerde vragen

Categorie: Tomahawk

Om een tomahawk steak te bereiden, is het belangrijk dat het vlees ongeveer 30-35 minuten gaar is. Als het vlees gaar is tot 56˚C (voor rood) of 60 ̊ C (roze), haalt u het uit de oven en wikkelt u het in aluminiumfolie om het vervolgens 10 minuten te laten rusten. Snijd na de rusttijd in dunne reepjes

Tag: Tomahawk
Categorie: Tomahawk

Een tomahawk kan een must-have zijn voor uw grill. Het is perfect voor het grillen van steaks of braadstukken, en het heeft de kracht om gemakkelijk door botten te snijden. De populairste manier om dit gereedschap te gebruiken is door met de platte kant op het vlees te drukken terwijl je van links naar rechts snijdt om mooie dwarsdoorsneden te krijgen (denk aan zeldzame rosbief). Dit steakmes werkt ook goed zolang iemand weet hoe groot deze sneden moeten zijn op basis van het gewicht; anders zullen ze eindigen met te dunne plakjes die gemakkelijk genoeg uit elkaar te breken zijn zonder dat ze helemaal niet kauwbaar zijn!

Tag: Tomahawk
Categorie: Tomahawk

Als je een tomahawk steak in de oven wilt bereiden, verwarm je eerst de oven voor en schroei je het vlees gedurende twee minuten per kant dicht. Leg het vlees vervolgens in de hete pan en zet die in een reeds voorverwarmde oven van 140 graden Celsius met een timer die is ingesteld op 30 tot 35 minuten. Het is niet alleen belangrijk om een goede timing te hebben, maar ook om de hitte onder controle te houden, omdat er veel factoren meespelen!

Tag: Tomahawk
Categorie: Tomahawk

Sommige mensen denken dat de beste manier om een tomahawk steak te snijden is door hem gewoon door midden te snijden. Hoewel dit zou werken, zijn er eigenlijk meer creatieve manieren waarop je kunt gaan over het doen van dit. Een van deze methoden is bijvoorbeeld om het vlees eerst van de BBQ te halen en het twee minuten te laten rusten voordat je het in dunne plakjes snijdt met het bot in tact. Je doet dit door aan beide kanten evenwijdig aan elkaar te snijden, maar zorg ervoor dat je niet helemaal doorsnijdt (als je moeite hebt om te vinden waar ze elkaar raken).

Tag: Tomahawk
Categorie: Tomahawk

De hoeveelheid vlees van een tomahawk steak kan gemakkelijk worden berekend door het gewicht en het aantal te vermenigvuldigen, maar wat betekent dit als het gaat om uw eetlust? Het formaat is vaak kleiner dan dat van andere stukken vlees, zodat u misschien twee of drie porties nodig hebt als u het verschil wilt goedmaken.

Tag: Tomahawk
Categorie: Tomahawk

Een tomahawk steak weegt tussen de 300 en 400 gram, waarbij het bot ongeveer de helft daarvan weegt. Een pond is 600-700 gram, dus weegt het ergens in die range – meer als je een groter stuk braadt en minder voor kleinere stukken zoals biefstuk

Tag: Tomahawk
Categorie: Tomahawk

Tomahawk steak is een Rib-Eye met bot. Het bot van dit gerecht is 15 cm lang en doet denken aan een Indiase tomahawk bijl, vandaar de naam Tomahawk Steak. Het grootste deel van het vlees zit tussen de botten, maar slechts een klein deel zit er bovenop; het is net alsof je spareribs eet!

Tag: Tomahawk
Categorie: Tomahawk

Een Tomahawk steak is een opvallend stuk vlees gemaakt van 100% rundvlees, dat heerlijk is voor op de BBQ. De Tomahawk steak staat ook wel bekend als de côte de boeuf, alleen bij de Tomahawk zit het bot er nog aan.

Tag: Tomahawk

Tomahawk Steak – 1.5kg

48,20 Incl. BTW

Verpakking en houdbaarheid Tomahawk

Op de Tomahawk zit een label met de houdbaarheidsdatum. Het is mogelijk de Tomahawk thuis zelf in te vriezen en daarmee de houdbaarheid van Tomahawk aanzienlijk te verlengen.

Gewoon heerlijke Tomahawk Voor particulieren

Bij Just Good Meat zijn wij van mening dat elk stukje Tomahawk gewoon goed moet zijn! Onder goed verstaan wij Tomahawk dat u in de betere horecagelegenheden geserveerd krijgt. Voor Tomahawk van hoogwaardige kwaliteit hoeft u al lange tijd niet meer naar een slager toe. Just Good Meat biedt u diverse heerlijke stukken Tomahawk. Neem een kijkje in ons assortiment, indien u het product dat u graag wilt hebben niet kunt vinden neem dan contact met ons op en we kijken wat we voor u kunnen betekenen. Uw Tomahawk wordt gekoeld bij u bezorgd.

Op zoek naar een mals en duurzaam stukje vlees? Bekijk ons aanbod en gebruik de code GOODMEAT voor 5% korting op je eerste bestelling.

Bekijk ons assortiment