Vandaag gaan we een mooi Ossenhaas klaarmaken op de Green Egg. We gaan hierbij de Reverse Sear methode gebruiken. Bij Reverse Sear gaan we de Ossenhaas eerst garen en als laatste het krokante laagje creëren. Een Ossenhaas van 1000 gram is voldoende voor 4 personen, dit is 250 gram per persoon.
Ga uit van 150 minuten totale tijd
- Voorbereidingstijd 10 min
- Bereidingstijd 60 min
- Rusttijden, 1 x 15 min & 1 x 10 min
Ingrediënten
- Ossenhaas 1000 gram
- Peper en Zout
- Vleeskruiden
Instructies
- Eenmaal de Ossenhaas uit de verpakking dep je hem droog met keukenpapier en bestrooi je deze met peper. Laat deze vervolgens een nacht rusten in de koelkast zodat het zout in het vlees kan trekken.
- Haal de Ossenhaas uit de koelkast en strooi vleeskruiden naar wens op het vlees en verdeel deze over de hele Ossenhaas. Laat de Ossenhaas vervolgens op kamertemperatuur komen. Ondertussen mag de Green Egg opgewarmd worden met houtskool. Speel alvast met de temperatuur en probeer 140-150 graden vast te houden. Een paar minuten voordat de de Ossenhaas op de Green Egg kan voeg je aan het houtskool Whisky houtsnippers toe, deze geven extra smaak aan de Ossenhaas. Nadat je dit hebt gedaan voeg je de Confeggtor toe (een tussenlaag tussen de Ossenhaas en het houtskool) en als laatste het rooster.
- Pak je de kerntemperatuurmeter en steek je deze (horizontaal) in het dikste deel van de Ossenhaas en leg deze op het rooster van de Green Egg.
- Zorg ervoor dat je een constante temperatuur houdt in de Green Egg van 140-150 graden. Met behulp van een kerntemperatuurmeter weten we precies wanneer de Ossenhaas gaar is. Bij een kerntemperatuur van 47 graden mag de Ossenhaas uit de Green Egg gehaald worden.
- Wikkel de Ossenhaas in met aluminiumfolie en laat hem 10 a 15 minuten rusten. Je zal zien dat de kerntemperatuur nog zal stijgen naar +/- 53 graden
- Haal de Confeggtor uit de Green en plaatst het rooster weer terug. De temperatuur mag nu opgestookt worden naar 250 a 300 graden (onderste schijfklep van de Green Egg mag volledig open).
- Haal het aluminiumfolie van de Ossenhaas en leg de Ossenhaas op het rooster (het deksel van de green egg mag open blijven). Je ziet dat er vlammen ontstaan, dit is niet erg! Er ontstaat nu een mooi krokant laagje. Pak beide kanten 1 a 1.5 minuut tot het krokante laagje mooi zichtbaar is.
- Haal de Ossenhaas van het rooster en laat hem nog even 10 minuten rusten. Snij er daarna mooie dunne plakken van
Laat een bericht achter
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.