Vandaag gaan we een mooi Tomahawk Steak klaarmaken op de Green Egg. We gaan hierbij de Reverse Sear methode gebruiken. Bij Reverse Sear gaan we de Tomahawk Steak eerst garen en als laatste het krokante laagje creëren. Een Tomahwk Steak gram is voldoende voor 3 personen, dit is 200 tot 250 gram per persoon.
Ga uit van 150 minuten totale tijd
- Voorbereidingstijd 10 min.
- Bereidingstijd 80 min.
- Rusttijden, 1X 15 min & 1X 10 min
Ingrediënten
- Tomahawk Steak
- Peper en Zout
- Vleeskruiden
Instructies
- Eenmaal de Tomahawk Steak uit de verpakking dep je hem droog met keukenpapier en bestrooi je deze met peper eventueel zout, smeer ook de vleeskruiden op het vlees ook het vet. Laat de Tomahawk Steak vervolgens op kamertemperatuur komen.
- Ondertussen mag de Green Egg opgewarmd worden met houtskool. Speel alvast met de temperatuur en probeer 240 graden vast te houden. Een paar minuten voordat de de Tomahawk Steak op de Green Egg kan voeg je aan het houtskool Apple houtsnippers toe, deze geven extra smaak aan Steak af. Nadat je dit hebt gedaan voeg je de Confeggtor toe (een tussenlaag tussen de Tomahawk Steak en het houtskool) en als laatste het grillrooster.
- Pak je de kerntemperatuurmeter en steek je deze (horizontaal) in het dikste deel van de Tomahawk Steak en leg deze op de grill van de Green Egg.
- Zorg ervoor dat je een constante temperatuur houdt in de Green Egg van 240-250 graden. Met behulp van een kerntemperatuurmeter weten we precies wanneer de Tomahawk Steak gaar is. Bij een kerntemperatuur van 53 graden mag de Tomahawk Steak uit de Green Egg gehaald worden.
- Laat de Tomahawk Steak 10 a 15 minuten rusten
- Haal de Confeggtor uit de Green en plaatst de Grill weer terug. De temperatuur mag nu opgestookt worden naar 300 a 350 graden.
- Wikkel op het bot van de Tomahawk Steak aluminiumfolie en leg de Tomahawk Steak op de grill. Je ziet dat er vlammen ontstaan, dit is niet erg! Er ontstaat nu een mooi krokant laagje. Pak beide kanten 1 a 1.5 minuut tot het krokante laagje mooi zichtbaar is.
- Haal de Tomahawk Steak van de grill en laat hem nog even 10 minuten rusten. Snij er daarna mooie dunne plakken van
Laat een bericht achter
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.