Het verschil tussen varkensrollade en varkensfiletrollade is dat de varkensrollade worden gemaakt met delen van de schouder, de borst of de procureur, terwijl varkensfiletrollade andere... Doorgaan met lezen
Verse worst en worst verschillen in vorm. Verse worst wordt traditioneel gemaakt als een lang (opgerold) stuk, waaruit kleinere stukken verse worst kunnen worden gedraaid.... Doorgaan met lezen
Je kan varkensvlees laten sudderen, maar dat is niet echt nodig. Vroeger was dit een methode om taaiere stukken vlees gaar te maken en ze... Doorgaan met lezen
Veel mensen zijn zich niet bewust van de grote variëteit en de soorten varkens die er bestaan Daarnaast is er ook een gebrek aan slagers... Doorgaan met lezen
Varkenswang kun je nergens krijgen omdat het in Nederland geen gangbaar vlees is. Het is bekender bij onze zuiderburen, zoals Frankrijk en België. De Nederlanders... Doorgaan met lezen
Het varkensribstuk is een zeer populaire vleessoort. Je herkent het aan zijn vorm, bijvoorbeeld in de bekende spareribs schotel, of je ziet dat er nog... Doorgaan met lezen
Salami is een combinatie van varkensvlees en zout dat afkomstig is van een dier dat varken heet. De meest voorkomende salami’s worden gemaakt met knoflook,... Doorgaan met lezen
De Beemsterlant Varkenshouderij is een duurzaam bedrijf dat varkensvleesproducten van hoge kwaliteit produceert. De varkens worden gehouden in groepshuisvesting, waar ze alle ruimte hebben om... Doorgaan met lezen
Van varkensvlees krijg je geen puistjes. Puistjes zijn vervelend, vooral voor jonge mensen en vooral als ze er veel hebben. De reden daarachter is dat... Doorgaan met lezen
Vitaminen en mineralen die in water oplosbaar zijn, worden uit het vlees getrokken wanneer het gekookt wordt. Wanneer u vlees braadt, verdwijnt ongeveer vijf procent... Doorgaan met lezen
Er is ribeye varkensvlees, en het is een geweldig vlees om te koken. Varkenskoteletten zijn de versie met botten, terwijl filetlapjes er zijn zonder botten... Doorgaan met lezen
Varkensvlees is een product van dierlijke oorsprong en bevat daarom wat verzadigd vet. Varkensvlees bestaat voornamelijk uit onverzadigde vetten, maar het is belangrijk om de... Doorgaan met lezen
Een varkenshaasje is tussen de 15 en 30 centimeter lang, afhankelijk van het soort haasje (kop of “normaal”) dat u aan het bereiden bent. Doorgaan met lezen
Van een varken word ongeveer 60% van het karkasgewicht van een varken wordt geconsumeerd als vlees of vleesproduct. Bijvoorbeeld, voor een varken van 92 pond,... Doorgaan met lezen
Het verschil tussen langwerpige en ronde schnitzels ligt aan de plaats waar ze van het varken komen. Langwerpige schnitzels worden vanwege hun vorm meestal gemaakt... Doorgaan met lezen